Stoppen met roken

Hypnose en stoppen met roken

Voor de meeste mensen begint roken via een bewuste beslissing op jonge leeftijd. Het wordt daarbij al snel een verslavende gewoonte.

Langzamerhand vormt het zelfs een diepgeworteld deel van wie je bent. Daarom is het, zoals bij elke slechte gewoonte, moeilijk om te stoppen via wilskracht.

Je associeert roken met bepaalde activiteiten en begint in bepaalde situaties zelfs op sigaretten te vertrouwen. 

Stress, etenstijd, autorijden, alcohol drinken.. Deze activiteiten leiden onbewust naar gedachten waarbij je naar een sigaret verlangt.

Zodra dit proces begint heb je geen bewuste controle meer over het roken. Wanneer je besluit om te stoppen is dit dus lastig.

hypnose stoppen met roken voor gezonder leven

Maar waarom rook je nog?

We weten allemaal dat roken je gezondheid negatief beïnvloedt. Zelfs gematigde rokers hebben een zere keel of moeite met ademhalen bij het beklimmen van een trap. En natuurlijk is er dreiging van meer ernstige gevolgen voor de gezondheid.

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie is tabak wereldwijd verantwoordelijk voor 7 miljoen sterfgevallen per jaar.

Om nog maar te zwijgen over de andere redenen om te stoppen: om geld te besparen, voor je kinderen, voor een gezondere huid, om actiever te zijn, enzovoort.

Waarom rook je nog? Vaak zit deze reden verstopt in ons onderbewustzijn. In onze gewoontes, vertrouwdheid en automatisme.

stoppen met roken hypnose want roken is een gewoonte

Hypnose behandeling stoppen met roken

Als je de beslissing hebt genomen om te stoppen met roken kan hypnotherapie zeer goed helpen. Tijdens de hypnose sessies gaan we op zoek naar de reden achter het roken.

Via hypnose brengen we vervolgens nieuwe suggesties aan in je onderbewustzijn – het gedeelte van het brein waar je zelf geen invloed op hebt.

We zorgen dat de associaties die jij aan roken gekoppeld hebt verdwijnen. Denk hierbij aan:

  • Verveling
  • Routinegedrag
  • Stressvermindering
  • En gezelligheid.

Doordat deze associaties straks geen triggers meer vormen zal de rookbehoefte aanzienlijk verminderen. Hierdoor hoef je ook geen sociale bijeenkomsten of rokende vrienden te vermijden.

Hypnotherapie werkt daarbij ongeacht hoeveel en hoe lang je rookt. Voor een succesvol resultaat moet je natuurlijk wel willen stoppen.

Afspraak maken stoppen met roken

Veel cliënten zijn op deze manier al permanent gestopt met roken. De meesten hebben daarbij genoeg aan één sessie van €139,50.

Neem contact op voor meer informatie of maak een afspraak via de onderstaande button:

Maar wat als ik niet wil aankomen?

Veel rokers zijn bang dat ze kilo’s aankomen wanneer ze stoppen met roken. Zo heb je roken in het verleden misschien vervangen door te snacken.

Met hypnose gaan we de rookgewoonte echter vervangen door een gezonde leefstijl. Je krijgt nieuwe suggesties die zorgen dat je, in plaats van te snacken, water drinkt, sport, of een paar keer diep ademhaalt.

Je hoeft dus niet bang te zijn voor een gewichtstoename. Lees eventueel meer over afvallen met hypnose.

  • Na 24 uur is alle koolmonoxide verwijderd uit je lichaam.

  • Na 48 uur is alle nicotine verdwenen uit je lichaam. Je geur en reukvermogen verbeteren aanzienlijk.

  • Na 12 weken is je bloedcirculatie verbeterd. Lichamelijke inspanning gaat veel makkelijker.

Meer informatie over stoppen met roken?

Neem dan contact op met de praktijk of maak een afspraak.

© Copyright - Hypnotherapie Blaauw
Call Now Button